Zamieszczone przez rafiki
Zamienniki wahacza, szybka prośba.
Zwiń
X
-
sony xperia xa kÄąlÄąf xa kapakTagi: Brak
-
-
Witam Panowie, auto stoi na podnośniku i właśnie się dowiedziałem, że przydałoby się wymienić jak najszybciej wahacze, zaraz wyjeżdżam więc nie mam czasu na szperanie na forum. A więc wracając do meritum, czy macie do polecania zamienniki wahaczy sprawdzonej firmy w octavii II combi? Odpowiedz już pewnie przeczytam w podróży, więc z góry dzięki.157 KM, 346 Nm - seria
180KM, 400 Nm - po programie
O3 Combi RS TSI Manual
-
-
Co tam ktos chce wymieniac w calosci?? Nie ma sprzetu, albo klient ma wolna gotowke.
Guma z przodu wymienialna od reki w kazdym ASO 1K0 407 182 . Sworzen tak samo. Mocowanie wahacza w alu odlewie od reki dostepne w zamienniku (Meyle HD, Lemforder, Febi) - ~120zl/szt
Albo prasa i wymiana na 6LL 407 183 ~60zl/szt dostepne w kazdym ASO VW/Seat wg. tego tematu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...2732&start=550
Jak sworznia (Lemforder ~55zl/szt) i tej pierwszej gumy mechanik nie ogarnia, to czas go zmienic.
Komentarz
-
-
Napisalem w ostatnim zdaniu co sadze o takim podejsciu do tematu :lol:
Ogladnij tamten temat to sie przekonasz.
Dodam, ze w ubieglym tygodniu wymienialem, wlasnie te gumy o ktorych pisalem i wszystko dziala, kola nie odpadly.
To metalowe ASO ma normalnie sprzedac. Ta gume w wahaczu mala okragla jak i sworzen tez maja w ofercie.
Zmien warsztat :wink:
Komentarz
-
-
No tym razem nie znaleźli. Dzięki Maicroft za przedstawienie sprawy.
[ Dodano: Wto 01 Kwi, 14 12:48 ]
Dowiedziałem się czegoś nowego w tym wątku, dzwoniąc nawet do innego ASO na wyczajenie tematu. Okazało się, ze wahacze nadają się do wymiany, ponieważ są już na tyle zużyte i wyrobione, że wymienianie w nich tulei nie ma sensu ponieważ nic to nie da.157 KM, 346 Nm - seria
180KM, 400 Nm - po programie
O3 Combi RS TSI Manual
Komentarz
-
Komentarz